Biologi (A) og kemi (B)

Har du lyst til at gensplejse bakterier og undersøge dit eget DNA? Kunne du tænke dig at blive klogere på hvordan nanomaskiner i levende celler egentlig fungerer og hvordan bioteknologi er i gang md at ændre vores moderne verden? Så skal du vælge biologi-studieretningen.

Kort video om studieretningen.

Se vores biologilærer Iben præsentere studieretningen kort og læs mere efter videoen.

Biologisk naturfaglig studieretning.

Denne studieretning er til dig, der drømmer om en uddannelse inden for sundhedssektoren, medicinalindustrien, bioteknologien eller bæredygtig udvikling. Du har mulighed for at læse medicin, biologi og mange andre naturvidenskabelige uddannelser som f.eks. tandlæge, hvis du vælger at hæve matematik til A-niveau. Desuden giver studieretningen dig adgang til langt de fleste videregående uddannelser inden for fx samfundsvidenskab, jura, sprog, kultur, psykologi og kommunikation.

 
 Fag Niveau 1. sem 2. sem 3. sem 4. sem
Dansk A  
Biologi A  
Spansk/Fransk A  
Historie A    
Matematik B  
Kemi B    
Engelsk  B      
Fysik C        
Samfundsfag C        
Oldtidskundskab C        
Valgfag CB      
AP          
NV          
DHO          
SRO          
SRP          
FF1          
FF2          
FF3          
FF4          
København          
Studietur          

 

Kandidater med sundhedsfaglige samt miljøbiologiske og bioteknologiske uddannelser indtager nøgleroller i et moderne innovativt samfund. Hvis du drømmer om at gøre en forskel indenfor nogle af disse områder, så er denne studieretning noget for dig

Vi beskæftiger os bl.a. med biologiske, biokemiske og bioteknologiske muligheder og udfordringer samt etiske problemstillinger, der opstår i kølvandet på ny biologisk forskning. Du vil få en velfunderet faglig ballast, der vil gøre dig i stand til kritisk at vurdere argumenter i debatter med biologisk og bioteknologisk afsæt. Du vil være rustet til en videregående uddannelse som kan gøre en forskel i en global verden med grænseover­skridende udfordringer.

I biologi går vi vha eksperimenter og ud-af-huset-aktiviteter i dybden med at forstå en fascinerende biologisk og kemisk kompleksitet i din hverdag og i en global verden. I kemi lærer du om grundstoffer og kemiske forbindelser, og du bliver klogere på, hvordan stoffer og kemiske reaktioner påvirker din hverdag. I matematik lærer du at forstå og regne på bl.a. biologiske og kemiske problemstillinger. Du skal vælge mellem fransk eller spansk på højeste niveau, og i engelsk bygger du videre på det du har lært i folkeskolen. I undervisningen får du mulighed for at forene teori og praksis gennem f.eks. eksperimentelt og skriftligt arbejde samt informationssøgning i databaser.