Studievejledning

Studievejledning handler om tre faser i dit skoleliv:

1. Optagelse

Her hjælper vores studievejledere dig med at få sammensat de relevante fag og niveauer og introducere dig til det, du skal starte på. Dette gælder alle former for elever, både på fuld tid, enkeltfag og suppleringskurser (GSK).

Studievejlederne har kontor i lokale 006 og 007 i stueetagen.

Studievejleder er: Hanne Ravn.

Kontakt studievejledningen på Aalborg City Gymnasium på telefon 96 31 22 23, eller send studievejlederne en mail.

Du kan også bestille tid til en samtale hos en studievejleder. Bemærk, at du kun skal reservere tid, hvis du skal optages på den 2-årige stx, eller du skal have tre eller flere enkeltfag. Klik på denne tidsbestilling og find en tid, der passer dig.

Skal du tilmeldes som enkeltfagselev til et eller to fag, bedes du tilmelde dig online.

Træffetider:
Mandag, tirsdag og onsdag:     10.00 - 12.00
Torsdag:                                       12.00 - 14.00
Fredag:                                         lukket

GSK-vejledning: Klik her

Hvis du har brug for at tale med en GSK-studievejleder, kan du kontakte Nørresundby Gymnasium og HF på 98 17 28 33. Du kan også henvende dig via mail.

2. Gennemførelse

Som fuldtids dagelev har du en særlig klassevejleder tilknyttet. Han/hun skal hjælpe dig med at gennemføre dit forløb og vil derfor være den, du snakker med om alt det, der ikke hører til fagene (det er faglærerens område) eller klassen (det er klasselæreren). Det kan være, hvordan du arbejder, hvordan du får gode studievaner, hvordan du får skole, fritid og eventuelt arbejde til at hænge sammen, eller hvordan det i det hele taget går med at studere.

Klassevejledernes kontor findes i lokale 004 i stueetagen.

Elever med tre enkeltfag og derover får gennemførelsesvejledning af en studievejleder.

3. Videregående uddannelse

Studievalg Danmark

Studievalg Danmark vejleder om videregående uddannelse og de efterfølgende beskæftigelsesmuligheder.

På din skole er det Louise Ravn Thomsen der er din lokale studievalg-vejleder,

I løbet af din tid på skolen kommer Louise på besøg flere gange for at holde oplæg om uddannelsessystemet, valg af videregående uddannelse og efterfølgende beskæftigelsesmuligheder, adgangskrav, ansøgning, optagelse mv.

Kontakt til Studievalg-vejleder

Louise har desuden træffetid på din skole ca. hver 3-4 uge. I forbindelse med de faste træffetider har du mulighed for at få en individuel snak om dine spørgsmål, overvejelser og ønsker med hensyn til dit valg af videregående uddannelse, eller hvis du er i tvivl om, hvad du vil efter din studentereksamen.

I dette skoleår har Louise træffetider på følgende datoer:

Uge 35 30-8-2018 12:30-14:30
Uge 39 24-9-2018 12:30-14:30
Uge 44 31-10-2018 09:00-11:00
Uge 47 23-11-2018 09:00-11:00
Uge 2 7-1-2019 09:00-11:00
Uge 6 8-2-2019 09:00-11:00
Uge 11 14-3-2019 09:00-11:00
Uge 15 9-4-2019 09:00-11:00
Uge 19 6-5-2019 09:00-11:00

Træffetiderne holdes i Mediateket, og du kan booke en tid på www.bookstudievalgnordjylland.dk. Her vælger du din skole på skolelisten. Dernæst vælges den dato og det tidspunkt, du ønsker at booke, og du skal til slut angive dine kontaktoplysninger. Du får en kvittering for din booking pr. mail og siden en sms-påmindelse på dagen for træffetiden.

Du kan også træffe Louise på telefon 99 40 39 12 eller pr. mail lrt@studievalg.dk

Vejledningen er et tilbud til dig, og du er altid velkommen – også når du er færdig med gymnasiet.

Information om videregående uddannelse?
Der er mange ting, som du selv kan gøre for at få information om videregående uddannelse og de efterfølgende beskæftigelsesmuligheder.  Du kan fx bruge uddannelsesportalen www.UddannelsesGuiden.dk.

Her kan du finde information om næsten alt, der har med videregående uddannelse og de efterfølgende beskæftigelsesmuligheder at gøre. Du kan fx finde ud af, hvordan forskellige uddannelser er opbygget, hvor du kan tage dem, hvilke adgangskrav de har, samt hvilke jobmuligheder uddannelsen giver. Der er også links til uddannelsesstedernes hjemmesider, hvor du kan hente mere detaljeret information om lige præcis den uddannelse, du er interesseret i.

Se mere om Center Nordjylland på www.ug.dk/studievalg/studievalgnordjylland

Sådan booker du en træffetid ved Louise Ravn Thomsen:

1. Indtast www.bookstudievalgnordjylland.dk
  2. Vælg Aalborg City Gymnasium
  3. Vælg dato
  4. Vælg tidspunkt
  5. Indtast persondata og klik på ”book tid”
  6. Du vil nu modtage en mail bekræftelse og på selve dagen vil du modtage en reminder sms.