Covid-19

Hvis du er testet positiv for Covid-19, skal du selvfølgelig blive hjemme, som ved al anden sygdom. Desuden skal du kontakte skolen af hensyn til smitteopsporing.

Selvisolation med positivt testsvar

Der skelnes mellem lette og betydende symptomer:

Betydende symptomer

Betydende symptomer på covid-19 er:

• Feber
  • Vedvarende hoste, nysen og problemer med at trække vejret, hvor du føler dig syg.

Lette symptomer

Lette symptomer på covid-19 er:

• Løbenæse
  • Enkelte host m.v. der typisk vil være forbigående og hvor du ikke føler dig syg.

Ingen symptomer

Hvis du ikke har haft symptomer, kan du ophæve din selvisolation 4 døgn efter, at din test blev taget.

Ved lette symptomer

Hvis du har lette symptomer, kan du ophæve din selvisolation 4 døgn efter, at din test blev taget. Hvis du får betydende symptomer fortsættes selvisolationen indtil du ikke længere har symptomer.

Ved betydende symptomer

Du kan ophæve din selvisolation, når dine symptomer er forsvundet. Dog tidligst efter fire døgn.

Som udgangspunkt skal den smittedes kontakter ikke selvisoleres. Dog skal man følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger:

Hvornår er man kontakt?

For at være enten ’husstandskontakt’ eller ’øvrig kontakt’, skal du have været tæt på en smittet person i en af følgende perioder:

• Smittet person med symptomer: Fra 48 timer før personens symptomer startede og indtil personen kan ophæve sin selvisolation.

• Smittet person uden symptomer: Fra 48 timer før personen fik taget testen indtil personen kan ophæve sin selvisolation.

Hvis du er kontakt

• Du behøver ikke gå i selvisolation.
  • Bliv testet med en hurtigtest (evt. selvtest) tre døgn efter du sidst var i kontakt med den smittede person. Hvis du får en besked i Smittestop appen om, at du har været tæt på en smittet person, kan du også tage en hurtigtest (evt. selvtest) hurtigst muligt.
  • Hvis du har været smittet inden for de sidste 12 uger, behøver du ikke at tage en test.
  • Vær særligt opmærksom på, om du udvikler symptomer og huske de gode råd til forebyggelse af smitte.
  • Hvis du får symptomer på covid-19 og er husstandskontakt, skal du straks gå i selvisolation og testes hurtigst muligt med PCR-test.

Er du husstandskontakt eller øvrig kontakt?

Husstandskontakt

Hvis du har været tæt på en smittet person i en af perioderne nævnt ovenfor, er du en husstandskontakt, hvis du samtidig opfylder mindst ét af følgende kriterier:

• Du bor sammen med den smittede person
  • Du er kæreste med den smittede person, men I bor ikke sammen.
  • Du har overnattet hos den smittede person, eller den smittede har overnattet hos dig.

Øvrig kontakt

Du er ’øvrig kontakt’, hvis du har været tæt på en person, der er smittet. Det kan fx være:

• Kollegaer, du har stået eller siddet ved siden af på arbejde
  • Personer du har spist frokost eller middag med
  • Gæster i dit hjem
  • Personer du har siddet ved siden af til et møde eller haft undervisning med
  • Klassekammerater i stamklassen
  • Hvis du har deltaget i en begivenhed med en eller flere smittede

Hvordan bestiller du tid til test som husstandskontakt?

Du kan selv booke tid til PCR-test på coronaprover.dk, hvis du har fået oplyst et nummer fra den person, som er smittet. Dette nummer kan den smittede person finde på sundhed.dk

Selvisolation uden positivt testsvar

Kun ved betydelige symptomer skal man gå i selvisolation.

Registrering af fravær sker efter gældende regler for skolen.

Husk altid at informere skolen i tilfælde af sygdom/evt. nær kontakt.

Følg med på ”Fra kontoret” i FirstClass.

Her kan du finde materiale fra sundhedsstyrelsen vedrørende Covid-19: https://www.sst.dk/da/corona/Materialer

Sidst ændret 25/1-2022