Bliv klar til STX

Går du og drømmer om at komme i gang med en uddannelse? - og er du i tvivl om du kan gennemføre en 2-årig STX? Så er "Klar til STX" en helt unik mulighed for dig.

Forløb på et ½ år med opstart i januar
Tag 3 enkeltfag på ½ år og bliv klar til den 2-årige STX. Forløbet starter til januar og strækker sig frem til sommerferien. Til august har du mulighed for at påbegynde dit 2-årige STX forløb på Aalborg City Gymnasium. 

Forløbet giver dig:

  • gode studievaner
  • et fagligt boost
  • en rolig start


"Klar til STX" er for dig, der forlod skolen efter grundskolen og nu gerne vil have en studentereksamen. Hvis du synes det er for sent at starte på et almindeligt gymnasium, så kan vi hos os tilbyde en STX på 2 år. Du behøver ikke vente til sommer med at komme i gang. Med vores "Klar til STX-forløb" tager du hul på dine gymnasiale fag allerede fra januar med fagene Dansk C, Matematik C og Samfundsfag C. Du kommer til at gå i en klasse med andre, som også sigter efter en 2-årig STX.

Skemaet for "Klar til STX" ser således ud:

Tid Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
08.05-08.55 Mat C   Mat C Samf C Mat C
09.00-09.50 Mat C   Mat C Samf C Mat C
10.05-10.55 Mat C Samf C Mat C Samf C Mat C
11.00-11.50 Mat C Samf C Mat C Samf C Mat C
12.20-13.10   Dansk C Dansk C Dansk C  
13.15-14.05   Dansk C Dansk C Dansk C  


Forløb på 1 år
Vil du hellere bruge 1 år på at blive klar til den 2-årige STX? Så er det også en mulighed. Vi har mulighed for at sammensætte et individuelt forløb skræddersyet til dig ud fra dine ønsker og behov. Forløbet planlægges sammen med en studievejleder og målrettes det senere valg af studieretning på den 2-årige STX. På den måde vil du kunne få merit for fag, som du har afsluttet på dette forløb. Det betyder, at når du starter på den 2-årige STX, vil du få mere luft i dit skema. 

Hør 3 elever fortælle om Klar til STX i filmen her (varer 1 min og 20 sek):

Book tid til samtale med en studievejleder, hvor vi sammen kan tage en snak om, hvad der er den bedste løsning for dig. Til samtalen skal du medbringe bevis fra folkeskolen og evt. andre eksamensbeviser. 

Bestil tid

Telefon: 96 31 22 23
Mail: Studievejledningen@aacg.dk