Samfundsfag (A), Engelsk (A)

Er du interesseret i samspillet mellem individ og samfund? Ønsker du at beherske engelsk på et højt niveau både skriftligt og mundtligt? Så er denne studieretning helt sikkert noget for dig.

Kort video om studieretningen.

Se vores samfundsfaglærer Lasse præsentere studieretningen kort og læs mere efter videoen.

Den samfundsfaglige studieretning. 

Hvis du endnu ikke har gjort dig helt klart, hvad du ønsker at læse i fremtiden er denne studieretning et godt valg, da den giver dig adgang til adskillige uddannelser og karrieremuligheder. Du får direkte adgang til over 200 forskellige videregående uddannelser som psykologi, engelsk, jura, statskundskab, læreruddannelsen eller noget helt andet inden for det humanistiske eller samfundsfaglige område.

 
 Fag Niveau 1. sem 2. sem 3. sem 4. sem
Dansk A  
Engelsk A  
Samfundsfag A  
Historie A    
Sprog B      
Matematik B  
Fysik C        
Biologi C        
Psykologi C        
Religion C        
Valgfag CB nv fag      
Valgfag CB eller BA      
AP          
NV          
DHO          
SRO          
SRP          
FF1          
FF2          
FF3          
FF4          
København          
Studietur          

 

I Danmark bliver vi i højere grad påvirket af, hvad der sker på den internationale scene. På denne studieretning vil du få indsigt i de processer og strukturer, der påvirker menneskers liv og udvikling både individuelt og i grupper - såvel nationalt som globalt. Hvordan påvirker Trumps udtalelser verdensordenen? Og hvilke påvirkninger har terrortruslen samt klimaproblematikken på verden og på dig som individ? Hvis du gerne vil være klogere på disse spørgsmål, skal du vælge denne studieretning.

 

I samfundsfag kommer du til at arbejde med både danske og internationale samfundsforhold. Det kan være alt fra Brexit til integration, og der vil være fokus på politik, økonomi og sociologi i faget. Du lærer at arbejde metodisk, og du bliver dygtig til at anvende teori, statistik, diskursanalyse m.m. på relevante samfundsproblemer.

Engelsk beskæftiger sig med det engelske sprog, og du kommer til at læse alt fra Shakespeare til tekster om sex, drugs and rock’n roll. Faget indgår i flerfaglige samarbejder, og i samarbejdet med samfundsfag får du kendskab til bl.a. engelske og amerikanske kultur- og samfundsforhold.