Eksempler på overbygningsmuligheder

Du kan her se tre eksempler på overbygningsforløb, som giver studiekompetence til at søge optagelse på universitetet med en HF. På universitetsuddannelserne kræves desuden en række specifikke fag på bestemte niveauer, som du også skal være opmærksom på at opfylde.

Der er flere forskellige muligheder for at kombinere fag – det består typisk af to fag, hvoraf det ene skal være på mindst A-niveau. 

Samfundsvidenskabelige universitetsuddannelser
Denne kombination er til dig, som drømmer om at blive optaget på fx psykologi, statskundskab eller en anden samfundsvidenskabelig universitetsuddannelse. Med disse fag opfylder du adgangskravene til mange af de samfundsvidenskabelige bacheloruddannelser.  

Fag Niveau Periode
Matematik* C-B September-november eller marts-maj
Engelsk* B-A September-november eller marts-maj

*Eksamen afholdes i december eller maj/juni


Humanistiske universitetsuddannelser
Ved dette overbygningsforløb opfylder du adgangskravene til mange af de humanistiske bacheloruddannelser. Det kan fx være medievidenskab, dansk eller international virksomhedskommunikation.

Fag Niveau Periode
Engelsk* B-A September-november eller marts-maj
Tysk* 0-B September-november eller marts-maj

*Eksamen afholdes i december eller maj/juni


Naturvidenskabelige universitetsuddannelser
Dette eksempel er for dig, som har en interesse for det naturvidenskabelige, og påtænker at søge optagelse på en naturvidenskabelig bacheloruddannelse. Det kan fx være medicin, kiropraktor eller fysik.

Fag Niveau Periode
Fysik 0-C August
Fysik* C-B September-november
Matematik* B-A September-november

*Eksamen afholdes i december